Bugün yeni bir muhallebi denedim oğlum için. İrmikli kayısılı bebe muhallebisi :)
Yer mi yemez mi diye düşündüm aslında ama çok azıcık. Çünkü başka şansı yok yiyecek :P
Nasıl yaptım;
* 10 tane kadar kuru kayısıyı iyice haşladım.
* Kayısılar çatalla ezilecek kıvama geldikleri zaman blender ile ezdim.
* Üzerine su ekledim ( çünkü koyduğum suyun hepsini kayısılar çekti. Hatta daha haşlama aşamasında bir kaç kere su ekledim )
* 1.5 yemek kaşığı kadar irmik, 1 tatlı kaşığı kadar mısır nişastası ekledim ve karıştırdım.
Kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha pişmesini bekledim. Karıştırmayı hiç bırakmadım.
İşte bu kadar basit :)
Bu ölçü ile akıncı marka içli köfte kutusunun yaklaşık yarısını dolduracak kadar muhallebi yapılıyor. Bekledikçe tabi suyunu çekiyor. Yedirirken biraz su kaynatıp karıştırdım. Hem yumuşadı hem çoğaldı ;)
Peki oğlum yedi mi? Evet hem de severek yedi :)
Afiyet bal olsun minik kuzuşuma .:)
YanıtlaSilteşekkür ederiz ablası :)
Sil